Henry geeft cursus portrettekenen en -schilderen in zijn atelier aan de Marsweg 115 -1 in Zutphen.

Leer levendige portretten tekenen en schilderen. Cursussen met levend model voor zowel beginners als ervaren kunstenaars: Leer anatomisch correct portrettekenen en -schilderen, mooie kleuren mengen, expressieve penseelvoering, tonaliteit in samenhang met plasticiteit, stofuitdrukking, compositie en expressie. Materialen: houtskool, conté krijt, olieverf, acrylverf, op paneel of op doek.

Zeer inspirerend

Er is natuurlijk veel te zeggen over die fijne lessen in dat fijne atelier. Zingend ga ik dinsdag naar portrettekenen en zingend kom ik thuis. De professionele en rustige wijze van lesgeven van Henry werkt zeer inspirerend.

Marja Lodewijks
Zutphen

Heel goed kijken

Wat ik van Henry geleerd heb is met name heel goed kijken, en dat steeds weer. De schaduw werking meenemen in wat je ziet en de verhoudingen goed krijgen: dus niet een oog of neus tekenen maar de schaduwen ervan, waardoor er als vanzelf een oog of neus ontstaat.

Elisabeth van Oosterzee
Zutphen

Je leert beter kijken

Het allerbelangrijkste wat Henry je leert is (beter) te kijken. Dan moet je zelf aan de slag en begint de ontdekking van vorm en toonwaarde. Daarmee kun je jezelf en anderen verbazen.

Paul Eckhart
Zutphen

Inspirerende lessen

In de lessen van Henry werk je intensief aan het portret. Henry helpt je verder en weet goed aan te sluiten bij je talenten. Hij heeft de gave te zien wat je nodig hebt en het zijn inspirerende lessen.

Aan het eind bespreekt Henry de werken en het is heel verrassend de portretten van een ieder te zien.

 

 

 

Josephine Jansen
Dieren

Mijn verf- en kleurgebruik is een grote stap vooruit gegaan

Mijn verf- en kleurgebruik is door de cursus een grote stap vooruit gegaan. Ik merkte dat heel erg toen ik voor deelname aan de Kunstroute Zutphen maanden van te voren een foto van een werk moest aanleveren voor de brochure. Al het werk dat ik daarna maakte, met de lessen van Henry in gedachten, was veel beter dan het werk op de foto. Ik kreeg de neiging het schraal opgezette en weinig kleurcontrasten bevattende schilderij van de foto naar de nieuw verworven inzichten aan te passen. Dat is niet gebeurd en het blijft nu een bewijs dat ik veel bijgeleerd heb, en dat ook nog eens in een prettige sfeer met een leuke groep mensen.

Peter Kooij
Zutphen

Met licht op het model

Door te spelen met licht op het model, het geven van de juiste aanwijzingen in een ontspannen atelier, motiveert Henry je om door te gaan.

Esthèl Lemmers-Asselman
Zutphen

Leerzame lessen

Al jaren volg ik met veel plezier de leerzame portrettekenen/-schilderlessen van Henry. Ik vind het een fijne cursus met veel persoonlijke aandacht op individueel  niveau.

Henry geeft treffende aanwijzingen waar je mee verder kunt.In zijn lessen zijn concentratie en rust belangrijk. Na iedere les is er een waardevolle nabespreking.

Gemma van Eekelen
Wageningen

Cursusjaar 2019 - 2020 : u kunt zich digitaal of aan de hand van een Inschrijfformulier Inschrijfformulier 2019-2020 inschrijven.

 

De volgende schilder/teken cursussen beginnen in september 2019:

  • Cursus-1 Portrettekenen en - schilderen, wekelijks, iedere dinsdag vanaf 17 september, s' morgens tussen 10:00 en 12:30 uur :in totaal 30 lessen bij beide cursussen.
  • Cursus-2 Portrettekenen en - schilderen, 1 x per twee weken, op de zaterdag vanaf 14 september 2018, tussen 10:00 en 12:30 uur, in totaal 15 lessen. 

Voor meer informatie over de cursus kunt u de brochure  aanvragen via email h.dijkhoff@telic-art.nl ; telefonisch bereikbaar via 06 2345 5920